Graavilohipasta
Paistettu graavilohi ja sitruuna ovat mainio makupari. Graavilohipasta valmistuu alle puolessa tunnissa, jolloin se sopii hyvin vaikka lounaaksi.
Alle 30 min
4 hengelle
Ainesosat
300 g | graavilohisiivuja |
30 g | kapriksia |
1 | sitruunan kuori ja mehu |
4 | kevätsipulin vartta |
25 g | voita |
2 tl | sokeria |
2 dl | valkoviiniä |
200 g | maustamatonta tuorejuustoa |
mustapippuria | |
pastan keitinvettä |
1 ½ l | vettä |
1 tl | suolaa |
400 g | Torino Ruis pastaa |
tuoretta oreganoa |
Valmistusohje
- Paista lohisiivut kuumalla pannulla ilman rasvaa molemmilta puolilta.
- Valuta kaprikset.
- Pese sitruuna hyvin. Raasta kuori ja purista mehu.
- Pilko kevätsipulit.
- Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa, lisää sokeri ja sitruunan kuoriraaste, sekoittele hetken aikaa.
- Lisää sitruunamehu sekä valkoviini, anna kiehua hetken aikaa. Lisää tuorejuusto. Anna kastikkeen poreilla hyvin miedolla lämmöllä sen aikaa, kun keität pastan.
- Lisää kastikkeen joukkoon kevätsipuli ja mustapippuri.
- Ota talteen pieni määrä pastan keitinlientä. Valuta pasta ja pyöräytä se kastikkeen joukkoon, lisää lohipalat.
- Jos pasta tuntuu kuivalta, lisää hiukan pastan keitinvettä.
- Ripottele pastan päälle tuoretta oreganoa ja tarjoile heti.
Kommentointi
Reseptillä ei ole kommentteja.