Hans Välimäen Tortiglioni a´la Norma
Hans Välimäen hurmaava Kaura-Porkkana Tortiglioni a´la Norma eli munakoisopasta vie kielen mennessään. Resepti on osa Hans Välimäen kanssa toteutettua yhteistyötä, jossa Hans kokkaa kotonaan maistuvia ruokia Torino-pastoista.
yli 60 min
4 hengelle
Ainesosat
2-3 kpl | salottisipulia kuorittuna ja pilkottuna |
3-4 kpl | valkosipulin kynttä kuorittuna ja murskattuna |
3-4 rkl | oliiviöljyä |
½ -1 kpl | punainen chili, siemenet poistettuna ja hienonnettuna |
2-3 rkl | tomaattipyre |
250 g | tomaattimurska |
2-3 kpl | tuore tomaatti murskattuna |
2-3 dl | vettä |
2-3 rkl | sokeria |
2 rkl | punaviinietikkaa |
2 tl | suolaa |
timjamia maun mukaan | |
½ tl | cayennepippuria |
1 | munakoiso kuutioituna |
100 g | pehmeää ricotta-juustoa |
basilikaa, korianteria | |
punaista chiliä hienonnettuna |
100 g | tomaattisalaattia, ks. erillinen ohje |
mustapippuria koristeeksi ja makua antamaan | |
100 g | Torino kaura-porkkana tortiglionia kuivana/hlö, eli noin 2-3dl. Neljälle 400 g. |
Valmistusohje
- Kuumenna öljy kattilassa, lisää valkosipuli, salottisipulit, tomaattimurska, murskatut tuoreet tomaatit sekä tomaattipyre. Kuullota ja lisää joukkoon chili, etikka, sokeri ja vesi. Lisää suola, timjami ja cayennepippuri. Keitä miedolla lämmöllä 45 min-2 h.
- Mausta munakoisot suolalla ja pippurilla sekä valkosipulilla. Anna maustua hetki ja paista munakoison palat pannulla timjamilla maustetussa oliiviöljyssä kauniin kullanruskeiksi ja rapeiksi. Aseta munakoisot talouspaperin päälle valumaan. Lisää vettä tarvittaessa tomaattikastikkeen joukkoon, mikäli kastike on liian paksua.
- Keitä Torino kaura-porkkana tortiglioni paketin ohjeiden mukaisesti. Suolan lisääminen kiehuvaan keitinveteen juuri ennen pastan lisäämistä tuo pastan maun paremmin esiin.
- Kaada ylimääräinen keitinvesi pois ja sekoita kuuman vastakeitetyn pastan joukkoon tomaattikastiketta sekä rapeat ihanan makuiset munakoisot. Tarjoile tuoreen, hienonnetun chilin, marinoitujen tomaattien, korianterin, basilikan ja luonnollisesti pehmeän ricotta-juuston ja mustapippurin kera.
Tomaattisalaatin ohjeen löydät täältä.
Kommentointi
Reseptissä ei ole pastan määrää.
Hei, kiitos huomiosta, korjasimme sen reseptiin: 100 g Torino kaura-porkkana tortiglionia kuivana/hlö, eli noin 2-3dl. Neljälle 400 g.
Tein jo kerran vähän yksinkertaistettuna (esim tuoreita yrttejä ei silloin löytynyt kotoa) ja tänään tekemässä uudestaan. Todella herkullista!
Hei Sonja,
Hans kiittää palautteestasi!😉