Kaurapasta-pestosalaatti
@kerroksii valmisti Torinon Kaurapastasta kesäisen raikkaan pestosalaatin, joka sopii vaikka lounaaksi ja toimii erinomaisesti myös kesän juhlissa lisukkeena. Salaatin valmistamisessa menee alle puoli tuntia aikaa.
200 g | Torino Kaurapastaa |
100 g | rucolaa |
punasipuli | |
200 g | kirsikkatomaatteja |
100 g | kalamataoliiveja |
250 g | pieniä mozzarellapalloja |
kurkku | |
(tuoretta basilikaa) |
100 g | pestoa |
200 g | turkkilaista jogurttia |
1/2-1 | sitruunan mehu |
suolaa | |
mustapippuria |
1. Leikkaa tomaatit puoliksi, pilko kurkku ja punasipuli. Lisää ne salaattikulhoon rucolan, oliivien sekä mozzarellapallojen kanssa.
2. Keitä Torino Kaurapasta suolatussa vedessä.
3. Valmista sillä aikaa kastike. Sekoita erillisessä kulhossa pesto, turkkilainen jogurtti, sitruunamehu, suola ja mustapippuri. Voit halutessasi myös lisätä mausteet vasta lopussa salaatin päälle.
4. Kun pasta on kypsä, huuhtele se kylmässä vedessä ja lisää salaatin joukkoon.
5. Lisää salaatin päälle vielä kastike ja sekoita. Voit halutessasi koristella salaatin basilikanlehdillä.