Jauheliha-kaalilaatikko ohralla
Perinteinen jauheliha-kaalilaatikko valmistuu kotimaisesta raaka-aineesta käyttämällä riisin sijaan runsaskuituista Torino Ohrahelmeä. Kaalilaatikosta syö suurempikin porukka!
Yli 60 min
5-6 hengelle
Ainesosat
6 dl | vettä |
1 | lihaliemikuutio |
2 dl | Torino Ohrahelmeä |
1 | sipuli |
500 g | valkokaalia |
2 | porkkanaa |
400 g | jauhelihaa |
2 rkl | siirappia |
1 tl | suolaa |
¼ tl | valkopippuria |
1 tl | kuivattua meiramia |
3 dl | vettä |
1 | lihaliemikuutio |
Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta |
Valmistusohje
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Lisää kiehuvaan lihaliemeen Torino Ohrahelmet. Sekoita välillä kiehumisen aika. Keitä noin 15 minuuttia.
- Hienonna sipuli, suikaloi kaali ja viipaloi porkkana.
- Ruskista sipuli ja jauheliha kevyesti padassa. Lisää joukkoon kaali ja porkkanat ja anna hautua noin 10 minuuttia välillä sekoittaen.
- Lisää joukkoon keitetyt ohrahelmet, siirappi ja mausteet. Kaada seos voideltuun uunivuokaan (2 l). Kaada vuokaan vesi, johon lihaliemikuutio on liotettu.
- Kypsennä uunin keskitasolla noin 45–50 minuuttia.
Kommentointi
Reseptillä ei ole kommentteja.