Mansikka-halloumi-pastasalaatti
Herkullinen pastasalaatti syntyy Torino Kaura-pastasta, tuoreista mansikoista ja halloumista. Pastasalaatti on helppo ja nopea valmistaa lounaaksi tai välipalaksi.
Alle 60 min
4-6 hengelle
Ainesosat
1 ½ l | vettä |
1 tl | suolaa |
5 dl | Torino Kaura pastaa |
¾ dl | sitruunaöljyä |
1 ½ rkl | makeaa sinappia |
mustapippuria ja suolaa |
200 g | pakasteherneitä |
250 g | halloumia |
250 g | tuoreita mansikoita |
50 g | kuorittuja pistaasipähkinöitä |
tuoretta basilikaa |
balsamicosiirappia |
Valmistusohje
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta.
- Sekoita kastikkeen aineet hyvin keskenään. Lisää kastike pastan joukkoon, mausta pippurilla ja suolalla. Anna maustua muutama tunti tai yön yli. Ota herneet sulamaan.
- Murenna halloumi pienehköiksi paloiksi ja kuivaa hyvin. Paista juustopalaset kuumassa öljyssä kauniin ruskeiksi. Siirrä palat jäähtymään.
- Puolita tai viipaloi mansikat.
- Kaada puolet pastasta tarjoiluastian pohjalle, ripottele päälle puolet herneistä, mansikoista, pähkinöistä ja basilikan lehdistä. Kokoa toinen kerros samoin.
- Viimeistele balsamicosiirapilla.
Reseptissä käytetyt tuotteet
Kommentointi
Ihanan makuinen ja kaunis salaatti.
Kiitos palautteestasi! Herkullisia hetkiä Torino-reseptien parissa.