Hyppää sisältöön

Maukas liha-kaalilaatikko

Perinteisen lihakaalilaatikon riisi korvataan tässä reseptissä kotimaisella ohralla.

Kananmunaton
Yli 60 min
6 hengelle
Ainesosat
1.2 kg kaalia
2 sipulia
1 porkkana
2 rkl Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta
170 g pekonia
400 g jauhelihaa
1 rkl meiramia
¼ tl valkopippuri
½ tl maustepippuria
2 ½ tl suolaa
2 rkl siirappia
1 ½ dl Torino Ohrahelmeä
8 dl maitoa
2 dl kermaa
Valmistusohje
  1. Suikaloi kaali. Kuori ja viipaloi sipulit ja porkkana.
  2. Kuutioi pekoni.
  3. Kuumenna rasva isossa kattilassa. Paista pekoni ja jauheliha. Lisää mausteet ja suola.
  4. Lisää kattilaan kaali-sipuli-porkkanasuikaleita neljässä erässä. Kypsennä kymmenisen minuuttia.
  5. Hauduta vielä kannen alla välillä sekoittaen noin kymmenen minuutin ajan.
  6. Sekoita joukkoon siirappi ja ohrahelmet.
  7. Kaada seos voideltuun uunivuokaan.
  8. Yhdistä maito ja kerma. Kaada neste vuokaan.
  9. Paista 220 asteessa uunin alatasossa 15 minuuttia.
  10. Vähennä lämpö 150 asteeseen ja jatka paistamista vielä 45 minuuttia.
  11. Anna vetäytyä hetken aikaa.

Tarjoile puolukkasurvoksen ja suolakurkun kanssa.

Kommentointi

Reseptillä ei ole kommentteja.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Haku