Maukas Ohrahelmi-ohrella
Paella Torino Ohrahelmellä eli ohrella. Tämä resepti lienee maailman ensimmäinen ohrella, kokeile ja ole trendin aallonharjalla.
Alle 60 min
4 hengelle
Ainesosat
200 g | pakastekatkarapuja |
1 iso | sipuli |
3 | valkosipulinkynttä |
1 | paprika |
600 g | kypsiä tomaatteja |
200 g | chorizomakkaraa |
öljyä paistamiseen | |
300 g | possun- tai kanan fileesuikaleita |
2 rkl | hummerifondia |
1 rkl | tomaattipyreetä |
1 ½ tl | savupaprikajauhetta |
1 tl | kurkumaa |
1 tl | sokeria |
3 dl | Torino Ohrahelmeä |
n. 6 dl | vettä |
100 g | pakasteherneitä |
mustapippuria |
persiljaa ja sitruunaa |
Valmistusohje
- Sulata ja valuta katkaravut.
- Kuori ja pilko sipulit. Pese ja pilko paprika ja tomaatit isohkoiksi paloiksi. Viipaloi makkara.
- Kuumenna öljy wokpannussa tai korkeareunaisessa kattilassa. Ruskista ensin lihat. Lisää sipulit ja paprika ja jatka ruskistamista hetken aikaa. Pyöräytä joukkoon fondi, pyree ja mausteet. Lisää vesi ja tomaattikuutiot, kiehauta. Lisää Ohrahelmi ja anna kiehua poreillen ilman kantta välillä sekoitellen noin 25 minuuttia.
- Lisää herneet ja katkaravut, mausta mustapippurilla. Ripottele päälle runsaasti persiljaa ja viimeistele vasta puristetulla sitruunamehulla.
Kommentointi
Reseptillä ei ole kommentteja.