Paistettua Ohrahelmeä katkaravuilla ja possulla
Paistettua Torino Ohrahelmeä katkaravuilla ja possulla – herkullista! Ohrahelmi on terveellisempi ja maukkaampi vaihtoehto paistetulle riisille.
Alle 60 min
4 hengelle
Ainesosat
8 dl | vettä |
1 tl | suolaa |
3 dl | Torino Ohrahelmeä |
¾ dl | makeaa chilikastiketta |
½ dl | soijakastiketta |
½ dl | öljyä |
2 rkl | sitruunamehua |
2 rkl | inkivääritahnaa |
200 g | katkarapuja |
1 | sipuli (TAI 100 g pakastesipulikuutioita) |
3 | valkosipulinkynttä |
1 | punainen chili |
4 | munaa |
300 g | possun fileesuikaleita |
200 g | pakasteherneitä |
Limen mehua, tuoretta korianteria ja paahdettua sipulia |
Valmistusohje
- Keitä Ohrahelmi pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada siivilään, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta.
- Sekoita maustekastikkeen aineet hyvin sekaisin.
- Sulata katkaravut ja purista enin neste pois.
- Pilko sipulit ja chili.
- Riko munat erilliseen astiaan ja sekoita niiden rakenne rikki.
- Kuumenna öljy korkea reunaisessa pannussa/kattilassa. Ruskista possusuikaleet, sipulit ja chili. Lisää maustekastike, kun seos on kuumaa lisää Ohrahelmi ja herneet. Paista hetken aikaa.
- Kun ohraseos on kuumentunut, työnnä se pannun reunoille. Kaada munaseos pannun keskelle. Sekoittele ja anna hyytyä kokkeliksi. Sekoita kokkeli reunoilla olevan ohraseoksen kanssa.
- Pyöräytä joukkoon katkaravut ja anna kuumentua hetki.
- Annostele lautasille, purista päälle limeä ja ripottele päälle reilusti korianteria ja paahdettua sipulia.