Parsaohratto
Parsarisoton kotimainen ja ekologinen vaihtoehto on parsaohratto. Ohrahelmi on terveellinen vaihtoehto riisille, sillä se sisältää runsaasti kuitua.
Alle 30 min
4 hengelle
Ainesosat
500 g | vihreää tankoparsaa |
1.2 l | vettä |
1 ½ | kasvisliemikuutioita |
ripaus | sokeria |
1 | sitruunan kuori |
2 | salottisipulia |
30 g | voita |
4 dl | Torino Ohrahelmeä |
2 dl | kuivaa valkoviiniä |
100 g | raastettua parmesaania |
15 g | voita |
mustapippuria |
Valmistusohje
- Huuhtele parsat. Leikkaa tyvestä puumainen osa pois. Kuori parsat varovasti latvan nupusta tyven suuntaan esimerkiksi perunankuorimaveitsellä.
- Leikkaa parsoista nuput irti ja paloittele varret pieniksi paloiksi.
- Paista parsat voissa niin, että ne saavat väriä ja pehmenevät. Siirrä sivuun odottamaan.
- Mittaa kattilaan vesi, parsan kuoret, kannat, kasvisliemikuutiot ja sokeri. Kiehauta ja pidä kuumana koko ohraton valmistuksen ajan.
- Pese sitruuna ja raasta sen kuori. Hienonna sipulit pieneksi silpuksi.
- Sulata voi kasarissa, lisää sipulit ja sitruunan kuoriraaste, kuullota hetken aikaa. Lisää Ohrahelmi ja sekoita se sipulin kanssa niin, että seos on kuumaa.
- Lisää joukkoon valkoviini ja anna sen kiehahtaa ja imeytyä ohran joukkoon.
- Lisää ohraan kauhallinen lientä kerrallaan ja anna kypsyä miedolla lämmöllä. Aina, kun neste on melkein imeytynyt ohraan, lisää lientä, kunnes ohra on napakan kypsää (noin 20 min). Sekoittele ohrattoa usein valmistuksen aikana.
- Siirrä kasari pois levyltä. Sekoita joukkoon parmesaani ja voi. Lisää parsapalat ja mausta mustapippurilla.
- Tarjoile heti lämmitetyiltä lautasilta.
Kommentointi
Reseptillä ei ole kommentteja.