Hyppää sisältöön
Mummon pastasalaatti

Pastasalaatti isoäidin kastikkeella

Perinteistä isoäidin kuohkean kermaista kastiketta, silputtua munanvalkuaista, Torino-pastaa ja raikkaita kasviksia. Näistä aineksista on täyteläinen ja ruokaisa salaatti tehty.

Yli 60 min
4-6 hengelle
Ainesosat
Pasta
1 ½ l vettä
1 tl suolaa
4 dl Torino Kaura pastaa
Kastike
8 munaa
4 dl kermaa
1 rkl sokeria
½ rkl sinappijauhetta
2 tl suolaa
¾ tl jauhettua valkopippuria
1 rkl etikkaa
Lisäksi
150 g retiisejä
4 nektariinia
muutama mansikka
reilusti tuoretta tilliä
100 g herneitä (pakaste)
Valmistusohje
  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta hyvin lävikössä.
  2. Keitä munia noin 8 minuuttia. Kaada vesi pois ja höyräytä munat kattilassa liedellä. Jäähdytä kylmässä vedessä. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Pilko valkuaiset.
  3. Hienonna keltuaisia hieman, lisää kerma ja mausteet. Vatkaa hetken aikaa. Lisää sen jälkeen etikka tipoittain koko ajan vatkaten. Kastike saa olla pehmeää löysähköä vaahtoa. Laita kylmään tekeytymään.
  4. Pilko retiisit, nektariinit ja mansikat. Hienonna tilli.
  5. Yhdistä kaikki salaattiaineet hieman ennen tarjoilua.

Kommentointi

Reseptillä ei ole kommentteja.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Haku