Pastasalaatti isoäidin kastikkeella
Perinteistä isoäidin kuohkean kermaista kastiketta, silputtua munanvalkuaista, Torino-pastaa ja raikkaita kasviksia. Näistä aineksista on täyteläinen ja ruokaisa salaatti tehty.
Yli 60 min
4-6 hengelle
Ainesosat
1 ½ l | vettä |
1 tl | suolaa |
4 dl | Torino Kaura pastaa |
8 | munaa |
4 dl | kermaa |
1 rkl | sokeria |
½ rkl | sinappijauhetta |
2 tl | suolaa |
¾ tl | jauhettua valkopippuria |
1 rkl | etikkaa |
150 g | retiisejä |
4 | nektariinia |
muutama | mansikka |
reilusti | tuoretta tilliä |
100 g | herneitä (pakaste) |
Valmistusohje
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta hyvin lävikössä.
- Keitä munia noin 8 minuuttia. Kaada vesi pois ja höyräytä munat kattilassa liedellä. Jäähdytä kylmässä vedessä. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Pilko valkuaiset.
- Hienonna keltuaisia hieman, lisää kerma ja mausteet. Vatkaa hetken aikaa. Lisää sen jälkeen etikka tipoittain koko ajan vatkaten. Kastike saa olla pehmeää löysähköä vaahtoa. Laita kylmään tekeytymään.
- Pilko retiisit, nektariinit ja mansikat. Hienonna tilli.
- Yhdistä kaikki salaattiaineet hieman ennen tarjoilua.
Reseptissä käytetyt tuotteet
Kommentointi
Reseptillä ei ole kommentteja.