Porkkanalaatikko
Porkkanalaatikosta saat entistä maistuvamman ja ekologisemman, kun tämän reseptin tapaan korvaat riisin kotimaisella ohralla.
Yli 60 min
6-8 hengelle
Ainesosat
7-8 | porkkanaa (600 g kuorittuna) |
vettä | |
½ tl | suolaa |
500 g | valmista porkkanasosetta |
3 dl | porkkanoiden keitinlientä tai vettä |
1 ½ dl | Torino Ohrahelmeä |
3 dl | kaurajuomaa |
1 prk | kaurapohjaista kermaa |
2 | munaa |
1 ½ tl | suolaa |
¼ tl | muskottipähkinää |
¼ tl | valkopippuria |
1 rkl | siirappia |
korppujauhoja |
Valmistusohje
- Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä porkkanat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
- Survo tai soseuta porkkanat.
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää Torino Ohrahelmet ja keitä sekoittaen kunnes vesi on imeytynyt ohrahelmiin. Lisää kaurajuoma. Keitä ohrahelmiä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen kunnes neste on imeytynyt.
- Ota kattila liedeltä. Sekoita joukkoon porkkanasose, kaurakerma, munat, mausteet ja siirappi. Sekoita hyvin.
- Kaada seos voideltuun uunivuokaan (2 l). Ripottele pinnalle korppujauhoja. Jos haluat, kuvioi pinta lusikalla painellen.
- Kypsennä uunin keskitasossa noin 50 minuuttia.
Kommentointi
Reseptillä ei ole kommentteja.