Punajuuri-uunifetapasta
Emma Stevenson, @emmakls0, valmisti Torinolle herkullista punajuuri-uunifetapastaa.
1 kg | punajuuria |
1 | sipuli |
5-6 | valkosipulin kynttä |
400 g | fetajuustoa |
500 g | Torino Tumma Kierre Pastaa |
1 dl | oliiviöljyä |
timjamia | |
suolaa | |
mustapippuria |
Kuori ja pilko punajuuret pieniksi paloiksi. Pilko sipuli ja valkosipuli omaan makuun sopiviksi paloiksi. Kaada uunivuoan pohjalle reilu loraus oliiviöljyä ja aseta feta vuokaan. Lisää päälle punajuuren palat ja sipulit sekä muutama timjamin oksa. Kaada vielä päälle reippaasti oliiviöljyä. Mausta mustapippurilla ja suolalla.
Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 30–45 minuuttia uunista ja punajuuren palojen koosta riippuen, punajuuren on paahduttava läpeensä kypsäksi. Keitä pasta ohjeen mukaan, mausta keitinvesi reilulla suolalla.
Sekoita kypsän uunivuoan ainekset keskenään niin että feta rikkoutuu ja kaada sitten sekaan myös pasta. Koristele muutamalla timjamin lehdellä.