Hyppää sisältöön
Punajuuri-uunifetapasta

Punajuuri-uunifetapasta

Emma Stevenson, @emmakls0, valmisti Torinolle herkullista punajuuri-uunifetapastaa.

Neljälle
Ainesosat
1 kg punajuuria
1 sipuli
5-6 valkosipulin kynttä
400 g fetajuustoa
500 g Torino Tumma Kierre Pastaa
1 dl oliiviöljyä
timjamia
suolaa
mustapippuria
Valmistusohje

Kuori ja pilko punajuuret pieniksi paloiksi. Pilko sipuli ja valkosipuli omaan makuun sopiviksi paloiksi. Kaada uunivuoan pohjalle reilu loraus oliiviöljyä ja aseta feta vuokaan. Lisää päälle punajuuren palat ja sipulit sekä muutama timjamin oksa. Kaada vielä päälle reippaasti oliiviöljyä. Mausta mustapippurilla ja suolalla.

Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 30–45 minuuttia uunista ja punajuuren palojen koosta riippuen, punajuuren on paahduttava läpeensä kypsäksi. Keitä pasta ohjeen mukaan, mausta keitinvesi reilulla suolalla.

Sekoita kypsän uunivuoan ainekset keskenään niin että feta rikkoutuu ja kaada sitten sekaan myös pasta. Koristele muutamalla timjamin lehdellä.

Haku