Hyppää sisältöön
Romesco-pastasalaatti burratalla

Romesco-pastasalaatti burratalla

@sarkkulind valmisti Torinolle herkullisen romesco-pastasalaatin, jonka kruunaa kermaisen maistuva burrata-juusto.

Kananmunaton
Alle 60 min
Ainesosat
200 g Torino kaura-porkkanapastaa
50 g rucolaa
25 g rucolan versoja
250 g miniluumutomaatteja
125 g burrata-juustoa
sormisuolaa
Romesco kastike
250 g paahdettuja punaisia paprikoita (tölkissä)
100 g paahdettuja suolattomia manteleita
valkosipulinkynsi
1 rkl omenasiiderietikkaa
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl suolaa
0.5 dl oliiviöljyä
Valmistusohje

1. Aloita tekemällä kastike. Paahda kuorettomia manteleita 175 asteisessa uunissa 5-7min. Voit myös käyttää valmiiksi paahdettuja manteleita.

2. Soseuta kaikki kastikkeen aineet blenderissä tai sauvasekoittimella.

3. Keitä pasta suolatussa vedessä 6-7 min. Jäähdytä kypsä pasta kylmän veden alla ja valuta siivilässä.

4. Sekoita suuressa kulhossa kastike keitetyn pastan joukkoon.

5. Aloita salaatin kokoaminen lisäämällä tarjoiluastian pohjalle ensin rucolaa. Lisää päälle pasta, puolitetut miniluumutomaatit ja rucolanversot. Revi lopuksi vielä päälle burrataa. Koristele salaatti rucolanversoilla ja lisää päälle ripaus sormisuolaa.

Haku