Romesco-pastasalaatti burratalla
@sarkkulind valmisti Torinolle herkullisen romesco-pastasalaatin, jonka kruunaa kermaisen maistuva burrata-juusto.
Alle 60 min
Ainesosat
200 g | Torino kaura-porkkanapastaa |
50 g | rucolaa |
25 g | rucolan versoja |
250 g | miniluumutomaatteja |
125 g | burrata-juustoa |
sormisuolaa |
250 g | paahdettuja punaisia paprikoita (tölkissä) |
100 g | paahdettuja suolattomia manteleita |
valkosipulinkynsi | |
1 rkl | omenasiiderietikkaa |
1 tl | savupaprikajauhetta |
1 tl | suolaa |
0.5 dl | oliiviöljyä |
Valmistusohje
1. Aloita tekemällä kastike. Paahda kuorettomia manteleita 175 asteisessa uunissa 5-7min. Voit myös käyttää valmiiksi paahdettuja manteleita.
2. Soseuta kaikki kastikkeen aineet blenderissä tai sauvasekoittimella.
3. Keitä pasta suolatussa vedessä 6-7 min. Jäähdytä kypsä pasta kylmän veden alla ja valuta siivilässä.
4. Sekoita suuressa kulhossa kastike keitetyn pastan joukkoon.
5. Aloita salaatin kokoaminen lisäämällä tarjoiluastian pohjalle ensin rucolaa. Lisää päälle pasta, puolitetut miniluumutomaatit ja rucolanversot. Revi lopuksi vielä päälle burrataa. Koristele salaatti rucolanversoilla ja lisää päälle ripaus sormisuolaa.
Reseptissä käytetyt tuotteet