Sieniohratto
Sienirisoton maistuva vaihtoehto on sieniohratto. Korvaa risottoriisi kotimaisella ja ekologisella ohralla, joka sisältää myös reilusti kuitua.
Alle 30 min
4 hengelle
Ainesosat
1.3 l | vettä |
1 ½ | kasvisliemikuutiota |
sokeria ripaus | |
1 | sitruunan kuori |
200 g | siitakesieniä |
2 | salottisipulia |
2 | valkosipulinkynttä |
60 g | voita |
4 dl | Torino Ohrahelmeä |
2 dl | kuivaa valkoviiniä |
100 g | raastettua parmesaania |
mustapippuria ja tuoretta timjamia |
Valmistusohje
- Mittaa kattilaan vesi, kasvisliemikuutiot ja sokeri. Kiehauta ja pidä kuumana koko ohraton valmistuksen ajan.
- Pese sitruuna ja raasta sen kuori. Paloittele sienet. Hienonna sipulit pieneksi silpuksi.
- Sulata voi kasarissa, lisää sienet ja sipulit ja paista hetken aikaa. Lisää Ohrahelmi ja sekoita hyvin.
- Lisää joukkoon sitruunan kuori sekä valkoviini ja anna viinin kiehahtaa ja imeytyä ohran joukkoon.
- Lisää ohraan kauhallinen lientä kerrallaan ja anna kypsyä miedolla lämmöllä. Aina, kun neste on melkein imeytynyt ohraan, lisää lientä, kunnes ohra on napakan kypsää (noin 20 min). Sekoittele ohrattoa usein valmistuksen aikana.
- Siirrä kasari pois levyltä. Sekoita joukkoon parmesaani. Mausta mustapippurilla ja timjamilla.
- Tarjoile heti lämmitetyiltä lautasilta.
Kommentointi
Reseptillä ei ole kommentteja.