Tabbouleh-salaatti Ohrahelmestä
Tabbouleh on yksi Lähi-idän suosituimmista salaateista. Tässä raikkaassa salaatissa on bulgurin sijaan käytetty kotimaista Torino Ohrahelmeä.
Alle 60 min
6 annosta
Ainesosat
8 dl | vettä |
1 tl | suolaa |
3 dl | Torino Ohrahelmeä |
½ dl | rypsiöljyä |
2 rkl | sitruunamehua |
1 tl | kuivattua minttua |
1 ½ tl | sokeria |
1 ½ tl | suolaa |
½ tl | maustepippuria |
½ tl | kanelia |
vastarouhittua mustapippuria |
4 kpl | isoja tomaatteja |
½ | kurkku |
½ | punasipuli |
1 ruukku | minttua |
1 ruukku | lehtipersiljaa |
1 ruukku | persiljaa |
Valmistusohje
- Keitä Ohrahelmi pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele hyvin kylmällä vedellä ja valuta.
- Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja yhdistä Ohrahelmen kanssa.
- Puolita ja kuutiot tomaatit pieniksi paloiksi.
- Puolita kurkku pitkittäin ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuutioi myös sipuli.
- Hienonna yrtit ja sekoita kaikki aineet keskenään.
- Anna vetäytyä kylmässä muutama tunti tai mieluummin yön yli.