Täyteläinen minestronekeitto
Minestrone on ruokaisa keitto, joka taltuttaa nälän hetkessä. Tarjoile rapean leivän kera.
Alle 60 min
4-6 hengelle
Ainesosat
1 | sipuli |
2 | valkosipulinkynttä |
2 | porkkanaa |
2 | lehtisellerin vartta |
½ | kesäkurpitsa |
1 pkt | pekonia |
öljyä | |
1 rkl | tomaattipyrettä |
2 | kasvis- tai lihaliemikuutiota |
1 kg | tomaattimurskaa |
1 l | vettä |
3 | laakerinlehteä |
2 tl | oreganoa |
1 tl | sokeria |
½ tl | savupaprikajauhetta |
2 dl | Torino Tricolori Simpukka pastaa |
1 prk | papusekoitusta |
100 g | pakasteherneitä |
mustapippuria myllystä |
parmesaania, pestoa, paistettua pekonia |
Valmistusohje
- Kuori ja hienonna sipulit.
- Kuori myös porkkanat ja paloittele ne pieniksi kuutioiksi. Kuutioi lehtisellerin varret sekä kesäkurpitsa pieniksi paloiksi. Suikaloi pekoni.
- Ruskista pekoni öljyssä suuressa kattilassa. Lisää sipulit ja tomaattipyree, kuullota ne pehmeiksi. Lisää loput kasvikset sekä liemikuutiot. Jatka kuullottamista muutama minuutti.
- Lisää nesteet ja mausteet. Hauduta kannen alla noin 30 minuuttia.
- Lisää Torino pastat ja pavut, jatka kypsennystä vielä noin 10 minuuttia.
- Lisää joukkoon herneet ja mustapippuri.
- Annostele keitto kulhoihin, raasta päälle parmesaania, laita lusikallinen pestoa jokaisen annokseen ja koristele halutessasi pekonilastuilla. Tarjoile rapean leivän kanssa.
Kommentointi
Reseptillä ei ole kommentteja.