Tonnikala-pekonipasta
Täyttävä pekoni-tonnikalapasta on nopea valmistaa ja pelastaa kiireisen arjen keskellä. Parmesaani ja tuore persilja viimeistelevät makuelämyksen.
Alle 30 min
4 hengelle
Ainesosat
1 prk | kapriksia |
1 | sitruuna (kuori + mehu) |
1 | sipuli |
2 | valkosipulinkynttä |
1 pkt | pekonia |
1 pkt | tonnikalaa öljyssä |
ripaus | sokeria |
2 dl | kermaa |
2 dl | pastan keitinvettä |
1 ½ dl | raastettua parmesaania |
reilusti | silputtua persiljaa |
mustapippuria |
1 ½ l | vettä |
1 tl | suolaa |
10 dl | Torino Täysjyväkaura Gnocchi pastaa |
Valmistusohje
- Valuta kaprikset hyvin.
- Raasta pestyn sitruuna kuori ja purista mehu.
- Kuori ja pilko sipulit
- Suikaloi pekoni.
- Laita Torino pasta kiehumaan.
- Kaada tonnikalan öljy kylmälle pannulle. Laita lämpö päälle ja lisää pekonisuikaleet. Paista pekoneita hetken aikaa, lisää sipulit ja anna ruskistua.
- Lisää tonnikala, kaprikset, sitruunan kuori – ja mehu, sokeri, kerma ja pastan keitinvettä.
- Kaada pastasta vesi pois. Valuta pasta ja lisää se kastikkeen joukkoon.
- Sekoita joukkoon parmesaaniraaste ja persiljasilppu. Mausta mustapippurilla.
- Tarjoile heti.
Kommentointi
Ei ollut kapriksia, mutta korvasin vihreillä oliiveilla. Toimii.
Hei Robert,
Innovointi on ruoanlaiton suola. 🙂
On kyllä hyvää. Muutkin tykkäs kuin kokki 😊👍
Ihana kuulla Hymy Porista!😍